Kritiky.cz > Recenze > Strážce (The Sentinel)

Strážce (The Sentinel)

1 hvězda2 hvězdy3 hvězdy4 hvězdy5 hvězd (zatím nehodnoceno)
Loading...

Strážce (The Sentinel)

16.November.2006 Recenze Autor: Slávek Anlauf

Ve 141leté his­to­rii Tajné služ­by nikdy nebyl zrád­ce až do teď. Tak toto je slo­gan nové­ho fil­mu z pro­stře­dí ame­ric­ké Tajné služ­by, kte­rý při­jde do kin 14. září a tak jsem nevá­hal a vyra­zil na před­pre­mi­é­ru. Do kina jsem šel s vel­kým oče­ká­vá­ním, tako­vý­hle nápad tu dlou­ho nebyl a když se podí­vám na herec­ké obsa­ze­ní, už jsem se nemohl dočkat a byl jsem veli­ce zvě­dav na to, jak se s tím reži­sér Clark Johnson vypo­řá­dá. Pojďme se na to tedy nyní podí­vat. (recen­ze obsa­hu­je jako vždy CZ trai­ler k fil­mu)
Hlavní hrdi­na fil­mu, Pete Garrison (Michael Douglas) je agent ame­ric­ké Tajné služ­by, kte­rý před 20ti lety zachrá­nil život pre­zi­den­ta a nyní řídí ochra­nu První dámy (Kim Basinger). Jednoho dne se Pete musí sejít se svým kole­gou Merriweatherem kvů­li jis­té ?teo­rii?, ten je ale náh­le zastře­len před svým domem a kolo­toč nešťast­ných udá­los­tí se náh­le roz­jíž­dí.  Na vyšet­ře­ní je povo­lán agent David Beckinridge (Kiefer Sutherland) s jeho novou kole­gy­ní Jill Marin, kte­rý oka­mži­tě pozná, že se nejed­ná o běž­nou lou­pež, ale o veli­ce pro­fe­si­o­nál­ní nájem­nou vraž­du. Jeho pří­tom­nost se však ani náho­dou neza­mlou­vá Garrisonovi, oba sice býva­li vel­mi dob­ří přá­te­lé, ale to už je hud­ba minu­los­ti, jejich vzá­jem­né přá­tel­ství ukon­či­la Davidova domněn­ka o tom, že Garrison měl poměr s jeho ženou a že může za roz­pad jeho man­žel­ství.
I přes to ale musí tro­ji­ce agen­tů najít vra­ha a zjis­tit více o údaj­ném spik­nu­tí, ve kte­rém má prs­ty i jeden z agen­tů Tajné služ­by, což je zce­la vyjí­meč­né, neboť za 141 let se ješ­tě nikdo tako­vý neu­ká­zal. Vina ale nako­nec padá na Garrisona, ten sice není žád­ný sva­tou­šek, neboť jeho poměr s pre­zi­den­to­vou ženou také není zrov­na správ­ný, ale odpy­ká­vat si trest za to, co údaj­ně spáchal, se mu zřej­mě nechce a tak bere věci do svých rukou a poku­sí se zjis­tit na vlast­ní pěst, kdo za tím vším sto­jí a proč muse­la pad­nout vina zrov­na na něj..Z popi­su naho­ře vypa­dá pří­běh veli­ce láka­vě, ve fil­mu je to bohu­žel tro­chu jinak.

Kdo by oče­ká­val film plný zvra­tů, napě­tí a akce, musím ho zkla­mat. V celém fil­mu se obje­ví pou­ze 3 pořád­né akč­ní scé­ny, kte­ré ale i tak jsou vel­mi krát­ké a jedi­ný vel­ký zvrat či napí­na­vá scé­na je odha­le­ní zrád­ce a ta je navíc nevhod­ně umís­tě­no již 30 minut před kon­cem, tak­že opět nic. Celý film je tedy vlast­ně pou­ze o jízdě autem, roz­ho­vo­rech, ve kte­rých se z 75% dozví­te pou­ze to, co už jste dáv­no vědě­li a pár pře­střel­kách. Situace do kte­ré je Strážce zasa­zen je vybrá­na vel­mi dob­ře, běž­ný život agen­ta, kte­rý má za úkol chrá­nit pre­zi­den­ta je vyob­ra­zen skvě­le, ale z nápa­du o aten­tá­tu těží pou­ze mini­mál­ně a tak se již po chví­li dosta­ví pocit nudy a pak je vám již srdeč­ně jed­no, jak to dopad­ne, ale hlav­ně ať už je konec. I přes tuto kri­ti­ku musím říct, že Strážce není vylo­že­ně špat­ný film, jen je pou­ze v někte­rých (vel­mi důle­ži­tých) ohle­dech nedo­ta­že­ný a tak se řadí mezi prů­měr­né fil­my a neza­chrá­ní ho ani vel­mi dob­ré herec­ké obsa­ze­ní.
Verdikt: Film s dob­rým nápa­dem, dob­rým herec­kým obsa­ze­ním, kte­ré­mu ale chy­bí to, co by měl pořád­ný thriller mít-napětí.

Hodnocení: 3/5
Režie: Clark JohnsonHrají: Michael Douglas, Kiefer Sutherland, Eva Longoria, Kim Basinger, Martin DonovanRok výro­by: 2006, USADélka: 108 minŽánr:akční film
od 12 let.
Lokalizace: Titulky

Komentáře

Jméno (requi­red)
E-mail (requi­red)
Website
Text komen­tá­ře:

Prosím opiš­te „144a74“:

/* */


Jak bude rekla­ma vypa­dat?
-
Nechceš zde rekla­mu napo­řád jen za 50 Kč?
Zobrazit for­mu­lář pro nákup
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

Tento článek napsal redaktor již zaniklého webu PlayAll.cz
Na Kritiky.cz umístěno se svolením majitele webu v době uveřejnění článku.

Opravdu si myslíte, že umíte psát lépe, častěji a čtiveji?  Tak své komentáře, články, recenze… pište pro nás!

|

0
Budeme rádi za vaše názory, zanechte prosím komentář.x
Stránka načtena za 3,88329 s | počet dotazů: 253 | paměť: 71955 KB. | 20.04.2024 - 12:21:42